Русе е вторият град след Велико Търново извън столицата, в който независимият кандидат за евродепутат Виктор Папазов събира необходимите 2500 подписа, за да се регистрира в ЦИК. Вчера само за няколко часа 200 русенци подкрепиха подписката.
Виктор Папазов е основател на Българската фондова борса, бил е съветник на икономическите комисии в различни парламенти, преподава в УНСС и участва в настоятелството на Американския университет. Има престижни дипломи от Лондон, Токио и Вашингтон, а през 1998 г. Световният икономически форум в Давос го избира за Световен лидер на утрешния ден.
В инициативния му комитет влизат известни личности като музикантът Валди Тотев и управителят на голямата столична болница „Света София“ д-р Христо Мазнейков.
Зная колко е трудно да си независим депутат, но се кандидатирам, защото ми писна да ни управляват некомпетентни и алчни политици, заяви Виктор Папазов и подчерта, че разчита на хората, които мислят като него. Неговото мото е „Искам Европа и за хората.“ В Русе независимият кандидат проведе дискусия със студенти в хотел „Рига“.