Малко над 30 русенци, които носеха изображения на Васил Левски, се включиха в снощния протест в Русе. Най-отзад остана маскираният Радко Димитров, който този път беше с маска с лика на Бойко Борисов. И снощи, както в понеделник вечерта, 35-годишният русенец не се размина от близки срещи с полицията. „В началото на протеста пред Халите отидох при тях и им се легитимирах без маска и с паспорта си“, обясни той. Въпреки това органите на реда му написаха призовка, с която го викат на среща за справка в понеделник, тъй като бил трудно разпознаваем.
Както „Утро“ единствен писа, в понеделник на пременения като Делян Пеевски мъж, полицаите съставиха акт пак заради маскировката. Затова този път Радко решил да им се представи, преди да се преобрази като бившия премиер, но и това не помогна. Пред „Утро“ част от полицаите категорично отказаха да обяснят причината за призовката, а един от тях заяви, че това, че Димитров се е легитимирал, не било вярно.
Преди да достигнат крайната си точка - сградата на общината, протестиращите се спряха пред Паметника на свободата, където почетоха паметта на Васил Левски с едноминутно мълчание.
А пред Халите, където тече подписка в защита на правителството, двете групи „за“ и „против“ Орешарски се спречкаха и словесните нападки бяха на косъм да преминат в ръкопашни.