„Дунав 8806“ ще бъде домакин на „Хасково“ утре от 18 часа в първия мач от полуфиналните плейофи в Националната лига. В навечерието на двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на русенските шампионки Георги Божков.

- Г-н Божков, има ли поводи за притеснения?
- Отбор с високи цели няма от какво да се притеснява. Иначе съм впечатлен от четвъртфиналната серия на „Хасково“ срещу „Монтана“. Съперникът ни израсна доста, играе интересен и атрактивен баскетбол. Освен това състезателките му изглеждат доста надъхани и с приповдигнато самочувствие, след като успяха да се справят с „Нефтохимик“ в полуфинала за купата на страната, а сега и с „Монтана“.
- Как върви вашата подготовка?
- Нормално. Най-важното е, че нямаме контузени състезателки, а знаете, че травмите ни мъчиха доста дълго време. Цветомира Шаренкапова имаше здравословен проблем, но мисля, че той вече е овладян.
- Дали почивката по време на четвъртфиналните плейофи, която отборът си заслужи като победител през редовния сезон, няма да изиграе лоша шега?
- Въпросът може да се разглежда по два начина. Ако бяхме играли например три четвъртфинални мача, кой щеше да ни даде гаранция, че ще се предпазим от контузии! В този смисъл се опазихме от травми, което е добрата новина. От друга страна липсата на мачове със сигурност влияе на игровия ритъм.
- Какво да очакват зрителите в зала „Дунав“?
- Винаги съм казвал, че нашата публика е баскетболна, компетентна публика. Вече няколко години работя в Русе и знам, че нашите фенове са наясно с моментите на големите, на отговорните мачове. Сигурен съм, че те ще бъдат достатъчно мотивирани в подкрепата си да бъдат нашият шести и много важен играч. Когато един отбор усети, че залата стои плътно зад гърба му, се раздава така, както се раздава и публиката. В крайна сметка спортът е измислен заради феновете и когато ги имаш до себе си, можеш да си удовлетворен, че работата ти е изпълнена със смисъл.