Пакистанската полиция задържа готвач по подозрение, че е отровил 22 членове на влиятелно семейство земевладелци по поръчка на враждуващи с тях по политически причини роднини.

Арсал Хан Кхичи, който загуби през май депутатското си място в провинциалния парламент в надпревара с братовчед си Джаханзеб Хан Кхичи, е обвинен, че е платил 50 000 рупии (500 долара) на готвача, за да изтрови фамилията на противника си. Масовото убийство било извършено на 9 юни във фермерския гр. Малиси, на около 80 км. южно от гр. Мултан в щата Пунджаб. След консумиране на отровна храна 22 души намират смъртта си в дома на Джаханзеб Хан Кхичи, заяви пред медиите старши полицейският служител Садик Али Догар. Други 30 души – членове на голямата фамилия и слуги в дома, били натровени, но оцелели. Заподозреният в извършване на престъпното деяние готвач Мохамад Рафик остава зад решетките за доуточняване на детайлите. Основният заподозрян Арсал Хан Кхичи не бил открит от властите, поради което бил арестуван баща му – това е често срещана практика в Пакистан да бъде задържан най-близкият роднина на заподозрян в извършване на тежко престъпление.

По стечение на обстоятелствата сред отровените не са били основните цели – Джаханзеб и брат му Аурангзеб, тъй като не си били у дома, а пътували до Лахор.

Готвачът-отровител направил пълни самопризнания пред полицията.