Срязан на покрива на блок кабел за телевизия едва не помете играещи деца и надраска паркирана кола, която ще трябва да ходи на боядисване. Това бе резултатът от поредния епизод от сериала „премахване на незаконни мрежи“, режисиран от русенската РДНСК. Този път под прицела на регулатора попаднаха висящи междублокови кабели в квартал „Здравец“ зад центъра на „Мото-Пфое“.
Тежката жица падна отгоре върху играещите деца, но за щастие се закачи в короната на дърво и не можа да ги помете, разказаха очевидци. Кабелът обаче надраска покрива и предния капак на паркирано до блока рено. Собственичката му Кремена Йорданова сподели, че няма застраховка за такива случаи и че щетите би трябвало да  се покрият от РДНСК. Въпреки това тя отхвърли възможността да съди държавната институция, тъй като щяло да бъде безсмислено.
В такива случаи отрязаният край на кабела трябва да се върже и да се спусне бавно на земята, обясниха специалисти. Прост метод, с който обаче експертите на РДНСК и наетата от ведомството фирма явно не са запознати.
Строителният надзор е издал над 50 заповеди за „премахване на незаконни кабелни мрежи“, за което в момента се водят дела с „Нетуоркс“ и „Делта“. Основен аргумент на институцията е, че висящите кабели са опасни. Може би е така, но както се оказва - премахването на опасността може да бъде също толкова опасно.