Основно пребоядисване и освежаване на люлките, катерушките, пързалките и пейките на детската площадка зад бл.“Червен“ на ул.“Плиска“ направиха вчера служители на „Мото-Пфое“. Люлките бяха проверени и обезопасени чрез затягане на болтовете на зоната за игра вече очаква палавите малчугани за нови забавления.
Последното освежаване на детския кът бе направено през 2011 година също със средства на „Мото-Пфое“. Самата площадка е изградена преди 7 години с около 20 000 лева, предоставени от русенското представителство на автомобилната компания. „Ангажиментът ни беше за период от 5 години, а след изтичане на този срок детската площадка следваше да се стопанисва от община Русе“, обясни директорът на „Мото-Пфое“-Русе Валери Костов. Тъй като обаче управата не е взела мерки, автомобилната компания продължава да се грижи със собствени средства за съоръженията.
Въпреки усилията на фирмата, оградата на площадката на места липсва, а от останките й стърчат опасни железа. Но след като съоръженията вече са собственост на общината, компанията няма право да извършва подобни ремонти.