Двама пияни русенци си спретнали необичайна среднощна веселба в събота срещу неделя. „Шегаджиите“ решили да си разнообразят живота, като трошат автомобили. А най-голямо удоволствие им доставяло да чупят огледалата за обратно виждане.
Веселбата им сигурно е щяла да продължи дълго, ако един буден гражданин все пак не видял какво става на паркинга пред блока му в „Чародейка“. Човекът се обадил в полицията и патрулката, която пристигнала веднага на място, заловила Д.В./20 г./ и Б.П. /38г./, които тъкмо се канели да си тръгват със своето рено.
Мъжете били видимо пияни и не дали смислен отговор каква е била целта на занятието. Но за сметка на това при огледа на паркинга се оказало, че само в този район има 6 автомобила, чиито огледала били натрошени. А в колата на пийналите мъжаги лъснали куп части за автомобили: чистачки, огледала, автомобилни тасове, спойлери и регистрационни табели. Задържали ги за 24 часа, след което ги пуснали - защото са с чисти досиета и поне засега нямало основания да ги държат в ареста. Пък и били вече изтрезнели.
Дотук обаче историята съвсем не свършва. Защото още от сутринта в неделя в полицията буквално завалели оплаквания от пострадали собственици на автомобили, при това не само от „Чародейка“, а от целия град. На „Борисова“ било открито рено без предна и задна чистачка, декоративна лайсна, тасове и 4 огледала. Пак в централната част било ударено още едно рено, което осъмнало без огледало за обратно виждане. В „Дружба“ били смъкнати 4 джанти от опел, заедно с гумите. Без огледала останал и шевролет, паркиран на „Сливница“, а без чистачки, табели и огледала се оказали лекотоварен микробус „Фиат“ и микробус „Ивеко“.
Тепърва в полицията ще събират доказателства дали всичките тези удари са все дело на среднощните пияни „веселяци“, задържани на паркинга в „Чародейка“. Дотук щетите за пострадалите собственици на автомобили, които се обадили в полицията, възлизат на 2900 лева. Но със сигурност има и такива, които просто няма да подадат жалби.