50-годишен мъж успя два пъти да се напие до смърт за по-малко от 24 часа и да стигне до шокова зала в болницата, където лекарите с часове се бориха за живота му.
Историята на Мариян Е. от Мартен започнала в неделя срещу понеделник. Малко след полунощ мартенчанинът тръгнал да се прибира от заведение в Младежкия парк, където бил поканен на сватба. Карал „Форд Ескорт“. На едно от кръстовищата на „Битоля“ обаче полицаи го спрели за проверка, защото им направило впечатление нестабилното поведение на колата на пътя.     
И като отворили вратата, водачът буквално се строполил в краката им. А дрегерът отчел внушителните 3,31 промила алкохол в кръвта му.
Направената впоследствие кръвна проба показала още по-зашеметяващ резултат: 4,93 промила. А той изкачва Мариян на второ място в класацията на най-пияните водачи от Русе за последните години. Пред него е само един абсолютен рекордьор по пиене сред шофьорите, чийто резултат все още е ненадминат - 5,92 промила.
Като го подбрали полицаите, Мариян се потъркалял малко из РПУ-то, пооветрял и го пуснали да си ходи. И историята щеше да свърши дотук, ако само няколко часа по-късно полицаи не го бяха открили отново мъртво пиян в дома му в Мартен. Човекът бил целият в пяна, затова ченгетата първоначално помислили, че е получил епилептичен припадък - така обяснили и на екипа на Спешна помощ, който веднага бил повикан към място. Но се оказало, че Мариян отново е пиян, като този път успял да се натряска наистина почти до смърт. До късно вчера лекарите продължаваха да се борят за живота му.
Според медици алкохол с концентрация над 3 промила в кръвта може да убие човек, особено ако няма тренинг и не е здрав физически. Но на два дни непрекъснато пиене, при това явно в огромни количества, почти никой не може да устои без сериозен риск за здравето и живота си.