Аржентинският нападател на Ювентус Карлос Тевес започна официално подготовка за новия сезон със своите съотборници на базата на гранда от Торино.

Голмайсторът се готвеше усилено пред погледа на наставника Антонио Конте. Сумата по трансфера на играча от английския Манчестър Сити не бе обявена, но според медиите в Италия ставаше въпрос за 10 милиона паунда, които може да нараснат до 12 милиона паунда в зависимост от представянето на бившия играч на Манчестър Юнайтед.

Голмайсторът, който подписа договор за 3 сезона, ще играе с фланелка с номер 10 и ще взима най-голяма заплата от всички играчи на "старата госпожа" - по 4,7 милиона паунда на сезон.

Тевес получи позволение да започне сезона с Ювентус, след като съдът в Макълсфийлд промени заповедта, с която аржентинският нападател трябваше да изпълни 250 часа общественополезен труд. Тевес имаше още доста часове от своето наказание, след като бе заловен да шофира без застраховка и разрешително за Острова.

Той, освен това, остана без книжка за шест месеца и бе глобен с 1 000 паунда. Условията обаче бяха променени, което означава, че Тевес ще трябва да плати по-голяма глоба, за да изпълни решението на съда и да може да играе за италианския Ювентус.