След три години безуспешни опити за продажба на къщата на семейството на Атанас Буров, имотът е отново на тезгяха, този път предлаган от великотърновски синдик, научи „Утро“. Някогашният Дворец на пионерите, който буренясва от години, се предлага на нов търг с начална цена 389 500 лева. Цената му е вече с половин милион лева по-ниска отколкото през април 2011 г., когато за пръв път се появи на пазара като оферта на частен съдия-изпълнител. Оферти се приемат до 26 юли.
Имотът е собственост на обявеното в несъстоятелност русенско дружество „Актиния 2“ и за него има договорена ипотека към банка за сумата от 520 000 евро. Първата начална цена на имота преди три години бе 896 841 лева.
Сградата е построена през 1908 г. вероятно по проект на арх. Янович. Тя е със застроена площ от 280 кв. метра. На всеки етаж има по 5 стаи и вестибюл. Смята се, че кабинетът на Буров се намирал в стая на първия етаж. До 1949 г. семейството на банкера живее в красивата жълта къща. След това имението е одържавено. През 1952 г. къщата на Бурови приютява общинския пионерски дом и 40 г. е царство на малчуганите в Русе.
В годините на демокрацията заради спорове между наследниците сградата дълго време остава необитаема и е продадена малко преди кризата да се развихри, на върха на строителния бум.
Сградата е паметник на културата и това допълнително затруднява продажбата й, защото ако някой реши да я ремонтира, ще трябва да върне автентичния й вид. В момента имотът няма и помен от предишния му блясък. Къщата се бе превърнала в свърталище на улични кучета и клошари и едва оцеля от пожар през ноември 2008 г.