Ние нямаме общ път с ГЕРБ в политиката, така лидерът на ДСБ Радан Кънев отговори дали има възможност партията на Борисов да стане част от реформаторския блок.

Кънев, който е на посещение в Бургас, поясни, че са търсени от хора от ръководството на ГЕРБ. Ние отговаряме, че партията им трябва да извърви техния си път, каза лидерът на ДСБ, предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

За отцепниците в ГЕРБ и това дали те търсят контакт с реформаторския блок, Кънев коментира, че Бойко Борисов първо трябва да обясни какво изобщо правят такива хора в политиката. "Хора, които стоят в основата на лобистки скандали в миналия парламент – не са наши партньори", подчерта Радан Кънев.

Относно участие на СДС в реформаторския блок, лидерът на ДСБ каза, че е по-добре сините да са част от него. "Ние сме обнадеждени от публичната позиция на новоизбрания лидер на партията. Тя съвпада с нашите позиции – консолидация на реформаторското дясно и разграничаване от ГЕРБ", добави Радан Кънев и подчерта, че това зависи от компетентните органи в СДС.

Блокът ще представи утре свой законопроект за промяна в Изборния кодекс, а скоро и програми на управление в основните сектори. Радан Кънев повтори, че искат предсрочни избори възможно най-рано и че очаква те да са още през есента.