Продължението на популярната комедия "От глупав по-глупав" ще излезе догодина и ще съвпадне с 20-годишнината от появата на първия филм, съобщи една от звездите в лентата Джеф Даниелс.

Даниелс и Джим Кери отново ще влязат в образите на злочестото дуо Хари Дън и Лойд Кристмас в продължението на филма от 1994 г., което след поредица от спънки в крайна сметка ще излезе на екран през 2014 г.

Боби и Питър Фарели, сценаристи и режисьори на първия филм и на продължението, успели да осигурят финансиране от ръководството на Юнивърсъл Пикчърс миналия месец, след като проектът бил отхвърлен от конкурентно киностудио. Снимките на лентата ще започнат през септември.

В интервю във "Вечерното шоу с Джими Фалън" Даниелс потвърди, че филмът ще излезе догодина и разкри какво могат да очакват зрителите от него. "Видях сценария, той е истеричен. Ние сме на средна възраст и не се правим, че не сме. Макар че сме на средна възраст, пак сме си все така глупави", заяви актьорът.

Новата комедия ще бъде третата част от поредицата "От глупав по-глупав". Предисторията "От глупав по-глупав: Когато Хари срещна Лойд" излезе през 2003 г.