15-годишната българка Ана Симеонова е изчезнала безследно във Великобритания на 25 март, съобщи Би Би Си.

Момичето пристигнало на Острова от Полша преди 5 седмици. Близките ѝ били разтревожени, тъй като българката не можела нито да говори, нито да чете на английски.

За последно Ана била видяна в град Лестър в Централна Англия в района на Лий съркъл, съобщават от полицията. Тя носела черна плетена жилетка, черни ботуши с шарка, имитираща животинска кожа отстрани, и пъстроцветен потник с тънки презрамки.

Говорител на полицията в града обясни, че засега няма доказателства Ана да е станала жертва на отвличане или да е пострадала по някакъв начин, но властите не изключват нито една от възможностите за изчезването ѝ. "Ана може да е напуснала дома си по собствена воля, но разглеждаме и възможността да е намесена и трета страна", обясни шефът на регионалната полиция на графство Лестършър инспектор Саймън Престън.

Седем мъже са арестувани по време на разследването за изчезването на тийнейджърката. Петима от тях вече са пуснати под гаранция. Другите двама - на 53 и на 35 години, остават в полицейския участък, съобщи Би Би Си. Информацията е на в. "24 часа".