Да открива възможно най-много решения и в „най-заключените“ ситуации и да подхожда към тях с нестандартно мислене пожела на кмета Пламен Стоилов по повод на рождения му ден днес областният управител Венцислав Калчев. Това е посланието на неговия символичен подарък - 3D метален пъзел-ключалка.
За личния си празник кметът получи и много други интересни и закачливи дарове, наред с многобройните букети от колеги, приятели, съмишленици. Най-голямата изненада му поднесе петокласникът от Училището по изкуствата Калоян Георгиев - той му изсвири на цигулка свое произведение, написано специално за празника на кмета. 
Главният архитект Живка Бучуковска му пожела здраве и дълголетие с лично от нея омесена пита, а юристката Надежда Гаджанова му посвети стихотворение. Стоматологът и общински съветник Ервин Чакърян пък окичи рожденика с шерифска значка. 
Зам.-кметът Страхил Карапчански пък го изненада със златна рибка, за да му изпълнява желанията за развитие и просперитет на Русе. Пламен Стоилов обаче казва, че няма да използва приказната героиня с тази цел, защото неговите желания се реализират не по магичен начин, а от екипа, на който разчита в работата си.
Когато си минал половин век, вече знаеш кои са ценните хора в живота ти и как да ги цениш, разсъждава рожденикът.
Той много се радва и на друг символичен подарък - перо със „златен писец“. Пламен Стоилов си пожела той да му е на кадем да подписва нови проекти, които да променят облика на града.