Съдът праща 11-годишно дете в интернат, защото няма кой да се грижи за него. Момчето е петокласник, но рядко стъпва в училище. В бележника му има много двойки, а съучениците му странят от него, защото се държи арогантно и грубо. Вместо да заляга над уроците, хлапакът предпочита да скитосва по улиците. Но не се прибира и вкъщи - неколкократно е намиран да спи по входовете от случайни граждани, които го водят за ръка в полицията.
Детето е от семейство на разведени родители и е типичен представител на „изпуснатото“ поколение, което заради грижата да се осигури хлябът, остава без родителски контрол. Малкият живее при баща си, защото майката вече си има ново семейство, още деца и не успява да се грижи за всички. Но пък бащата също ходи на работа от сутрин до вечер и не може да контролира какви ги върши синът му. Като се обади по джиесема, детето обикновено казва, че или е у майка си, или на училище. А после се оказва, че е бил съвсем другаде. Най-често по улиците.
До момента срещу хлапето има 8 производства за противообществени прояви - бягство от училище, от дома, кражби от „Кауфланд“, накрая взел да краде и велосипедите на други деца. С него са работили всички възможни педагогически и психологически центрове, консултанти и други. И нищо не е помогнало. Според  психолозите, поведението му е израз на психическата травма, нанесена от развода на родителите и невъзможността да намери своето място при тях.
Идеята за изпращането му в интернат е да може да му се наложи някакъв контрол, за да завърши поне училище.