Настоящите собственици на ЦСКА приеха офертата на инициативната група "Червени шампиони", които изискаха да станат собственици на клуба, след като покрият дългове в размер на 10 милиона лева.

От "Титан" обаче поставиха условие за сключване на договорката и то е да бъдат освободени обезпеченията, които "Титан" е дал пред НАП – София и да бъдат върнати на старите собственици в срок от 30 дни.

Ето и пълният текст на изявлението, публикувано на официалния сайт на ЦСКА.

"На вниманието на спортната общественост и групата "Червени шампиони"

Уважаеми Дами и господа,

приемаме предложението Ви да поемете дългове в размер на 10 милиона лева към ПФК ЦСКА ЕАД. Разликата от тези 10 милиона, до реалните задължения, ще бъде погасена от стари вземания на ПФК ЦСКА ЕАД. Ако се яви друга разлика, "Титан Спорт" ще подпише съответните документи, че ще я покрие. Единственото наше условие е да бъдат освободени обезпеченията ни, които сме дали на НАП – София, и те да бъдат върнати на стария собственик в срок от 30 дни.

Предложеният от нас вариант относно придобиването на новосформираното дружество ЦСКА 1923 АД, бе направено като още една алтернатива, но изборът е приоритет изцяло на въпросната група "Червени шампиони".

Още веднъж декларираме, че никакви вземания от "Титан Спорт" към ПФК ЦСКА ЕАД, няма да бъдат търсени.

С уважение: Собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД ".


Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов обяви, че клубът със сигурност ще започне първенството в "А" група, независимо от факта дали "червените" ще имат нов собственик до началото му или не.

Настоящият бос на клуба от Борисовата градина обаче предупреди бизнесмените от кръга "Червени шампиони", че сериозно закъсняват за сделката с прехвърлянето на акциите. Борисов добави в ефира на "Дарик радио", че дори и да не се стигне до сделка, "Титан" ще осигури нужните средства за започване на първенството, но няма да участва по никакъв начин в управлението на клуба.

"Преговорите за нас приключиха отдавна. Който иска, да дойде да вземе акциите и да управлява клуба. Ние днес имахме една среща с адвокати, които да дойдат вземат акциите. Не успяха да се осъществи тази среща. Новите собственици имат нужда от 2,5 млн. лева, за да вземат лиценз до 17-18-ти юли. Ако сега се обадят и кажат, че искат акциите, до два часа отивам, където искат и им ги давам".

"Аз съм преговарял с Александър Томов. Той казва, че е представител. Нямам идея какъв е кръгът бизнесмени и кои са те. Не оставам с такова впечатление, че е представител на Прамод Митал. Казах им, че ще им помогна първоначално, ако е необходимо. Ние просто казваме, че искаме да напуснем клуба, защото феновете искат да се махнем. Ще им дадем необходимите средства, за да започнат шампионата, после ще се оправим някак си. Тези акции на Нефтохимик на мен не са ми ясни. Ние нямаме някакви акции на Нефтохимик, имаме само акции на ЦСКА, които чакаме групата бизнесмени да дойдат да ги вземат. Казах им, че трябва да побързат. Казах им го още в петък, за да могат да си намерят треньор през събота и неделя, играчи. Отборът не може да започне така. Ние пари не търсим. Може да се каже, че даряваме акциите. Те изявиха желание да покрият задълженията, те не са толкова голяма. Публиката не иска "Титан". Като не сме желание, защо да се натискаме. Ние не искаме да оставаме в ЦСКА. Самата публика не ни иска. Чакаме "Червени шампиони". Ако нищо не се случи ще извадим пари и започнем шампионата. Не съм говорил с Иво Иванов, но това е вариантът. Ще дам парите на Димитър Пенев, Паро Никодимов и те да управляват. Аз не искам да управлявам.

"Нашата марка "ЦСКА" не печели. Дълговете не са нещо необичайно в Европа. Явно не разбираме от футбол. Поради тази причина, ако започнем шампионата, ще дадем цялото управление на новото дружество ЦСКА 1923. Ако не се появят "Червени шампиони", ще дадем акциите на дружеството ЦСКА 1923". Да, ЦСКА ще бъде част от А група на 20 юли".