Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви, че клубът започва дело срещу бившите собственици от "Титан", които според него са си присвоили парите от трансфера на Александър Тонев в Астън Вила.

Тодоров разкри, че сериозната сума, която Лех Познан е дължал на "червените" като клауза в договора на Тонев, е отишла в ръцете на "Титан" с помощта на различни институции.

"Тази пресконференция е за поредните отклонения и присвоявания на средства от старите собственици на ЦСКА - "Титан АД". Средствата, която трябваше да дойдат от продажбата на Александър Тонев от Лех Познан в Астън Вила бяха в размер на 382 000 евро. Вече лично моята толерантност и тази на клуба се изчерпа", каза шефът в "червения" тим. "Изпращам писмо до главния прокурор на Република България с искане да разследва случая. Парите са отклонени към "ЦСКА финанс", която е изцяло собственост на "Титан спорт". Ще се уведоми и полската прокуратура, защото Лех е бил подсещан многократно с писма за смяната на собствеността в ЦСКА. Защо са платили там? Сигурно, за да им дадат комисионна. Ще заведем дело и срещу Лех, така че те при всички случаи ще платят тези суми. Смятам, че някои институции също са спомогнали това да се случи", сподели Тодоров.

"Другият превод е към "Градев Спорт" за тези пет процента към клуба от развитието му като футболист. Неправомерно Градев се е разпоредил за тях. Завеждаме дело и срещу него. Другата седмица излиза ревизията ни. Сега е моментът прокуратурата да покаже, че това не може да се случва", каза още той.

От другата седмица се затяга пропусквателният режим на стадиона, обяви още Тодоров.