Тази година русенската търла ще бъде отново в Парка на младежта и ще мине под знака на 110-тата си годишнина. Организатор е Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. 
Пролетният панаир ще бъде открит на 18 април и ще бъде закрит на 3 май, съобщи председателят на УС на браншовия съюз Красимир Иванчев. Той обеща по случай годишнината интересни актракции и концерти. Всичко това е много хубаво, само дето е странна началната дата на панаира. Пада се Разпети петък, когато всички християни скърбят за Спасителя. А точно тогава организаторите предвиждат концерт с Део, Поли Генова, „Чанове“ и фолклорния ансамбъл на Младежкия дом. И всички това гарнирано със скара и бира. 
Като изключим този гаф, организаторите обещават още 3 безплатни концерта за гостите на търлата до нейния край. Виенско колело и центрофуга са част от забавленията за децата. Те ще бъдат изненадани от 4 нови модерни атракции, каквито досега Русе не е виждал. 9 известни русенски заведения ще имат свои щандове, ще има още 30-40, които ще предлагат промишлени стоки и обичайните за търлата детски изкушения.
Красимир Иванчев обясни, че съюзът е сключил договори с охранителна, почистваща и озеленителна фирма. Гарантираме, че 3 дни след края на панаира паркът ще бъде предаден в състоянието, в което е приет, каза той. Цялата територия, която им е предоставена, ще бъде заснета предварително, така че всичко повредено ще бъде възстановено от съюза.
За да се чувстват живеещите наблизо комфортно, панаирът ще работи до 23 часа. След този час няма да допуснем да се вдига шум като други години, зарече се Иванчев.
Той обаче огласи, че в момента съюзът има проблем с конкурент, който също иска да разположи люлки и търговски обекти в парка. Съюзът е против двама организатори на търлата. На свое събрание УС на сдружението е излязъл с общо становище по отношение на бизнесмена Ивайло Станчев и неговото желание да участва в търлата. Станчев е човекът, който през последните 3 години организираше това събитие на частния терен между „Кауфланд“ и „Практикер“.
Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите категорично отказва да има взаимоотношения с него и се надява, че Общината няма да допусне да се състоят две еднакви мероприятия едно до друго, защото това ще доведе до нелоялна конкуренция. В нарочна декларация те заявяват, че притежатели на атракциони и дистрибутори, които са имали отношения с него, не искат да работят с него. Собственици на атракциони дори водели дела срещу него, заяви Иванчев. 
Това са клевети, аз водя дело за неплатени услуги по договор, контрира Ивайло Станчев пред „Утро“ и попита как браншовият съюз може да се разполага с общинска собственост и да казва кой да я наема.