Отборът на „Монтана“ победи „Хасково“ с 83:81 /17:19, 33:19, 16:13, 17:30/ в първи четвъртфинален мач от плейофната фаза в първенството на Националната баскетболна лига. Крайният победител в този дуел /играе до два успеха в 3 двубоя/ ще се срещне на полуфиналите с „Дунав 8806“.
Поражението в Монтана предизвика бурна и язвителна реакция на хасковската треньорка Елена Станкова и на нейния съпруг Станислав Станков. Двамата поотделно излязоха с отворени и дълги като чаршафи писма в сайта bgbasket.com. В тях наставничката и главният мениджър на клуба правят на пух и прах съдията Младен Субашиев.
„Ние бяхме изолирани в мача от лицето Субашиев, който си беше развихрил коня на монтанска територия, само както той си знае“, крещи Станкова.
„Ръководството на „Хасково“, силно възмутено от поведението на Субашиев през сезон 2012/2013, е информирало лично господата Стефко Станев и Георги Глушков, че съдията Субашиев демонстрира поведение, ощетяващо отбора на „Хасково“ и то в определена посока и по определен начин“, донажда на свой ред дословно Станков.
За финал на кресчендото в словесната атака срещу Субашиев г-н Станков заключава някак тихо: „Дори и да отпадне, отборът на „Хасково“ ще излезе от първенството с високо вдигната глава“.
Ами, тъй де, нали трябва да има извинителна бележка за пред небогатата хасковска община, заделила сума пари за претенциозната селекция на Станкови в куп чужденки.
Положението в другите два четвъртфинала изглежда няма да роди никаква интрига - „Левски“ победи „Берое“ в София с 82:67, а „Нефтохимик“ надделя в Бургас срещу „Рилски спортист“ със 75:56.