37-годишният бургуджия Димитър Златев, по прякор Киреча, и съучастникът му Янко Мартинов-Механата, на 54 години, отиват в затвора, реши окончателно Окръжният съд в Разград. Телефонните измамници от Ветово ще лежат общо 9 години зад решетки за това, че на 10 и 11 февруари 2013 година в Белене и Осенец, в съучастие - Златев като извършител, а Мартинов като помагач, измамили 91-годишната Йорданка Иванова, че зет й е ранил дете при пътнотранспортно произшествие. На 85-годишната Гина Неделчева пък съобщили, че внукът й е убил дете при катастрофа. От стариците те поискали пари под предлог, че трябва да се платят гаранции за освобождаването на роднините им от ареста. Така баба Йорданка олекнала с 1800 лева, а баба Гина - със 700 лева.
Наказанието на Киреча е шест години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, а на помагача му Механата - три години.
Докато чакаше поредното си наказание, Димитър Златев-Киреча излежаваше в Белене 6-годишна присъда за измами. Това обаче изобщо не му пречело да върти бизнеса си от затвора, където явно много лесно се вкарват мобилни апарати и се изкарват пари от доверчиви хора. За първи път Киреча беше засечен да върти измами от килията на 27 септември 2012 година. Тогава помагачи му бяха Петко Миндята и Илия Дъвката от Ветово. А преди година изпеченият мошеник бе спипан при акция на служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и криминалисти от Разград и Русе за втори път да мами наивни хора от затвора.