Овчар нападна вчера с брадва кметицата на Червена вода Свилена Острева и се хвърли да бие, души и хапе придружаващите я двама служители в кметството след опит да му бъде връчено предупредително писмо да спазва законите и общинските наредби.
Цоньо Стоянов отглежда в двора си 200 овце и кози, при положение че има право само на 10 животни. В двора му са натрупани огромни купчини тор, в половината село не се живее от миризми, но той отказва да се съобразява с когото и да било. Натискат ме хората, натиска ме общинският кмет Пламен Стоилов, но с този човек на глава не се излиза, каза вчера Свилена Острева.
Тя многократно се опитвала да му връчи предупредително писмо, но Стоянов се криел. Връщал дори изпратените с обратна разписка служебни писма. Вчера Острева и двама служители го открили да си пасе стадото в местността Косева чешма край селото и за пореден път опитали да му връчат документа. Тогава овчарят размахал срещу тях брадва, а като приближил, минал в ръкопашен бой. Нахвърлил се да души единия служител, а на жена от кметството захапал до кръв ръката. До жертви не се стигнало само заради обаждане на Острева в полицейския участък в Червена вода, откъдето веднага пратили полицай да укроти развилнелия се Цоньо.
Снощи той бе разпитван от дознател, а пострадалите даваха показания в полицията. Свилена Острева се надява фермата на Стоянов да бъде подложена на пълна проверка от държавните служби, за да се нормализира обстановката в селото, а той самият да си получи заслуженото за вчерашните изстъпления.