От сутринта до около 14 часа следобeд изпомпихме водата от подземните гаражи на Доходното здание, съобщи директорът по сигурността в общината Спасимир Димитров. Това се случи след публикация на „Утро“ за езерото в строежа и опасността за основите на съседните сгради.
Над година и половина се умува за рампата към подземните гаражи, но проектът вече е готов и внесен в Националния институт за недвижимото културно наследство, каза по-рано на пресконференция кметът Пламен Стоилов. Той обаче отбеляза, че има проблем, защото в момента институтът няма директор и няма кой да подпише документите. Кметът увери, че веднага след разрешението Общината има готовност да започне строителството и до 2 месеца да приключи обекта.
За довършването на цялото здание от кота нула до покрив обаче са необходими 7 млн. лева, каза Стоилов. Понеже става дума за култова сграда от национално значение, той се надявал държавата да помогне финансово. А що се отнася до проекта, предстояло преразглеждането му, за да е сигурно, че е взето най-доброто решение. В тази връзка Стоилов спомена, че предишното управление е платило 15 хил. лева за проект за укрепване на Старата полиция, а се оказало, че не отговаря на изискванията.