„Как е възможно едно толкова малко дете така да свири Бах!“, възкликнал големият български пианист доц.д-р Ростислав Йовчев, след като чул как 8-годишната Тереза Тодорова изпълнила Двугласна инвенция на Бах по време на международния фестивал „Трикси“ в курорта „Албена“. Председателят на журито проф.Пламен Арабов пък останал възхитен от артистизма на Тери, която изсвирила вдъхновено пиесата на Григ „Пролет“. Определено преподавателят на даровитото дете - Евгени Желязков от Училището по изкуствата в Русе, има с какво да се гордее. 
Малката талантлива русенка се завърна с две първи награди от фестивала, като отново се яви в две категории - за инструменталисти и за вокални изпълнения. Тереза изпя песента „Голямо междучасие“, която е написана специално за нея от Хайгашод Агасян, и покори журито, което я открои сред останалите участници от Румъния, Русия, Казахстан, Беларус и България.
Музикалното семейство Струнджеви, които са организатори на фестивала „Трикси“, я обявиха за откритието на форума. На 5 юли Тереза е поканена да участва в международен конкурс за поп и джаз пеене в Румъния, а през март догодина й предстои изява на концерт в Рим.
Тя е гордостта на Наталия Константинова, ръководител на детската вокална група „Слънце“ към ОбДЦКИ, която признава: „Това е най-талантливото ми дете за тези 18 години, засега“. До този момент Тереза има само една трета награда /тогава е била болна и с висока температура/, останалото са само първи. Тази година тя вече е завоювала първи места в конкурси за пиано в Румъния, Чехия, Несебър и Албена и за вокални изпълнения в „Орфеева дарба“, „Утринна звезда“, „Слънце-радост-красота“ и сега от „Трикси“.