Съборената и недостроена част на Доходното здание се превърна в удобно убежище за рояк пчели. Медоносните несекоми са се възползвали от изоставения на произвола на съдбата строеж и на един от трегерите са си изградили пчелин.
Граждани, забелязали необичайната екстра, нарекоха атракцията „Пчелина на Божко“, напомняйки по този начин по врeмето на чие кметуване новата част на Доходното беше съборена.
Пчелинът обаче не е единствената „забележителност“ в замразения строеж. Целият подземен гараж е превърнат в потаен басейн.
Преди около седмица „Утро“ показа водата в частта, където би трябвало да бъде рампата към бъдещия подземен паркинг, която заради грешка в проекта все още не е построена. Сега обаче обективът видя, че събраната вода е навсякъде. При това количеството съвсем не е за подценяване, прилича вече на езеро. Водата се просмуква не само в основите на новия строеж, но и на двата съседни забележителни паметника на културата - старата част на Доходното и сградата на Старата полиция.
На задната стена, където се намира ресторант „Хепи“, ясно се забелязват няколко големи пукнатини. За специалистите това е ясен знак, че Доходното пропада заради намокрянето на основите и овлажняването на льоса. Те са категорични, че ако иска да спре разрушителните процеси, Общината трябва да изпомпи водата. Опасенията са, че още по-застрашена е Старата полиция, защото може да рухне.
Проблемът наистина е изключително сериозен, бях разпоредил водата да се изпомпи, ще проверя защо това досега не е направено, коментира пред „Утро“ кметът Пламен Стоилов. Той уточни, че ситуацията в мазата на Старата полиция със сигурност е още по-трагична. А за пукнатините по стената на „Хепи“ според него била виновна незапълнена фуга. 
Кметът призна, че по вина на администрацията препроектирането на рампата е забавено много. Веднага след завършването му ще бъдат възобновени строителството и консервацията на обекта. Заедно с това ще предприемем мерки и за укрепване на Старата полиция, смятам, че до края на годината това ще се случи, каза Пламен Стоилов.
Загрижени за паметниците на културата русенци обаче се притесняват от мудните реакции на Общината, защото всяко забавяне все повече съсипва прекрасните сгради. Освен това в новата част на Доходното до момента са налети много милиони, които се плащат от джоба на данъкоплатеца.