32-годишният Джелил Джелил, който отвлече и уби 19-годишната Пламена Стефанова, е осъждан два пъти в Русенския районен съд за садистични и изключителто жестоки посегателства над млади момичета.
През 2005-2006 година Джелил е подписал споразумение за грабеж, извършен над две ученички. Момичетата, освен обрани, били и жестоко пребити абсолютно безпричинно. Тогава Джелил е вкаран за 3,5 години в затвора.
Докато излежавал присъдата си, го пуснали в отпуск и извергът нападнал друго младо момиче в района на дискотека „Норд“ в парка. Изобщо не познавал жертвата си, настигнал я по алеята и я завлякъл в храстите, за да я изнасили. 
Случайни минувачи чули неистовите писъци на момичето и успели да се притекат на помощ. Само че когато се намесили, девойчето, също около 20-годишно, вече било зверски пребито. Първоначално съдът в Русе го е наказал с 8 години затвор за опит за изнасилване, но впоследствие при обжалванията присъдата е останала само за блудство и е паднала на 5 години. Излежал ги е всичките, след което е бил пуснат на свобода.
По делото за последното му зверство има данни, че когато е нападнал Пламена, Джелил е бил пиян или надрусан. Дали това е причината да се отключи старата му страст към млади момичета и дали наистина сам е посегнал на себе си, колкото и невероятно да изглежда това за жесток и безпощаден човек като него - тепърва ще установява следствието.