Единственото куче, което е останало в двора на касата на „Топлофикация“ до Топлата вода, вчера в 8.15 ч за пореден път е нападнало човек и почти веднага след инцидента е било откарано в Общинския приют за безстопанствени животни. Пострадалата е Ана Цачева, която сутринта отишла в сладкарския цех в същия двор, за да поръча торта за внучката си.
Без да съм направила каквото и да е рязко движение или да съм го провокирала, животното ме нападна и нахапа точно в меката част на крака зад коляното, разказа Цачева. На помощ й се притекли работници от сладкарския цех, които разгонили агресивното черно куче.
След като бил подаден сигнал на спешния телефон на Общината 80 90 40, екип на Приюта пристигнал и прибрал животното. Точно от този двор сме взели няколко животни и по настояване на работещите сме оставили едно за охрана, но след като създава проблеми, не му е мястото там, коментира управителят на Приюта Жени Попова. Тя съобщи, че при тях зачестяват сигналите от русенци за агресивни котки и такива, които отглеждат малките си в мази и стълбища на блоковете.