Два озверели домашни питбула нападнаха и нахапаха жестоко 85-годишна жена от село Червена вода около 12,20 часа в събота. Трети ден лекарите в русенската болница правят всичко възможно за спасяването на жертвата, но тя продължава да е между живота и смъртта.
Баба Димитра отивала до магазина, когато минала покрай къща, в чийто двор свободно се разхождали двете кучета. Изведнъж животните прескочили оградата и се нахвърлили върху нея.
Според една от версиите жертвата е почукала с бастуна си по вратата и оградата, за да прогони навътре страшните зверове и това е отключило дивите инстинкти у питбулите, които са една от най-агресивните и опасни кучешки породи.
След като чули виковете, на помощ й се притекли двама работници от съседен строеж, които започнали да бият с тояги кучетата, за да ги махнат от жената. Само благодарение на бързата и решителна реакция на двамата мъже песовете не успели да довършат баба Димитра. 
„Работим от месец на строежа. Кучетата са пуснати в двора, но досега не са били агресивни. Не знам какво се е случило, но бяха подивели. Всичко стана много бързо“, обясни един от притеклите се на помощ мъже Деян Димов.
Веднага на място пристигнала кола на Спешна помощ, която откарала Димитра в русенската болница с обезобразено лице и ужасяващи разкъсвания по ръцете и краката.
От лечебното заведение обясниха, че жената е загубила окото си и има много тежки наранявания по лицето и дясната подбедрица. Оперирана е по спешност, но е в критично състояние и с опасност за живота. Ще остане за лечение в интензивното отделение.
Синът й - Милко Ненов, който чакаше пред операционната, беше много притеснен дали майка му ще издържи операцията, тъй като имала и байпас на сърцето.
Скоро след нападението в Червена вода пристигна и екип от Общинския приют за безстопанствени животни, който упои двата питбула и ги откара в приюта.
Според съседи двете кучета - Цезар и Клеопатра, били кротки. Стопаните им обаче ги държали свободно пуснати из двора.
Лелята на собственика на животните - 62-годишната Анелия, заяви, че е потресена от случилото се. В същото време 26-годишният й племенник, който е студент, бил на изпити в Пловдив.
По случая е образувано досъдебно производство.  Заради липса на адекватна грижа за животните, стопанинът им може да бъде наказан с пробация или до три години лишаване от свобода, както и с глоба до 5000 лева. Ако се стигне до фатален край за нахапаната жена, наказанието стига до 5 години лишаване от свобода и 10 000 лева глоба. Тепърва ще се уточни дали за случая ще отговаря лелята Анелия или племенникът й.
Трагедията предизвика взрив от възмущение в интернет и отново постави въпроса за драконовски контрол и дори забрана за отглеждане за агресивни породи като питбули, ротвайлери дого аржентино и подобни, които за миг могат да се превърнат от домашни любимци в безпощадни убийци.