Ако сте любители на класациите, сигурно знаете, че ние, българите, сме най-нещастните и най-големите песимисти. Преди седмица обаче група русенски младежи разби матрицата и доказа, че можем да бъдем и щастливи. При това без големи напъни и без да ни струва нищо. Само за 7 дни, колкото са били необходими и на Бог да сътвори света и да седне да му се порадва, те успяха да заразят хиляди с една креативна идея и да им подарят чиста и позитивна емоция и надеждата, че щастието не е мираж, а на една ръка разстояние.
Става дума за клипчето на младите русенци върху популярното парче на Фарел Уилямс Happy, което буквално подлуди социалните мрежи и събра близо 55 000 гледания в интернет само за седмица. Всички, които вече са го видели, но не познават участниците и авторите, със сигурност любопитстват да разберат що за птици са тези щастливци.
Вдъхновител, организатор и режисьор е 31-годишният Светлин Големански
Фамилията със сигурност е позната на изкушените от политиката русенци. Да, Светлин е големият син на кмета на Сливо поле Георги Големански. Той обаче се движи в своя орбита, а тя е далеч от занятието на баща му, макар че и двамата са възпитаници на елитната Математическа гимназия. Впрочем, Светлин издава, че Математическата е семейната им академия. Всички до един, включително майка му и по-малкият му брат Деян, са завършили там. Но както вече споменахме, всеки върви по своя път.
След гимназията Светлин завършва европеистика в Русенския университет, а в момента се занимава с международния маркетинг на най-голямата фирма за обзавеждане на нощни заведения „Диско дизайн“. Общото между хобито и работата му е преди всичко креативността. И в едното, и в другото са важни оригиналните идеи, казва младият мъж. Освен това именно покрай компанията среща специалисти, които го посвещават в техниките на фотографията и видеообработката.
Проектът Happy е спонтанна идея на група приятели с обща страст
Видяхме, че тази песен и нейният клип станаха изключително популярни, а нетът беше залят от множество любителски интерпретации на видеото, заснети в градове по цял свят, посвещава ни в кухнята Големански. Онова, което вдъхновява екипа да сътвори нещо свое с марката Мade in Ruse, е видеоклипът на София. След кратка подготовка русенските ентусиасти се събират на 15 март, за да заснемат своята визия за щастието. 
Използвахме концепцията на оригинала: различни хора, от всякакви възрасти и с различен социален статус танцуват и това ги прави щастливи, разказва специалистът по маркетинг. И както се вижда, слоганът „Бъди танцуващ, бъде щастлив!“ е тъкмо на място.
В екипа са операторът от РТВЦ-Русе Деян Маринов, фотографите Атанас Великов, Виктор Рибчев, Борислав Бонев, Firecoma Roberto и Цветомир Цветанов. Това обаче е само техническото ядро. Оттук нататък се включват още много съмишленици, включително момичета и момчета от групите по зумба и хип-хоп танци.
Събират се около 80 души, отделно са случайните хора, които влизат кадър. 
Централно място в клипа има звездата от X Factor Иван Радуловски
Познаваме се с него отдавна, когато го поканих, той веднага прегърна идеята, дори си отложи пътуването до София, разказва Светлин Големански.
Истината е, че първоначалната идея беше обогатена от самите „артисти“, продължава разказа си Светлин. По време на снимките те си измисляли сюжети и танци. Като например момичето, което събува обувките си на площада на пейка пред фонтана и ги хвърля... Или пък сцената в мола, където едно момче разглежда дамски сутиени...
Светлин издава и как са заснети възрастните хора, които в началото стоят сериозни на една пейка, а после започват да се усмихват и да махат на танцуващите край тях младежи. Операторът снимаше и вървеше назад, и ние бяхме зад камерата, трябваше да ги провокираме, направихме го с танц и се получи хубава, съвсем естествена реакция, обяснява режисьорът.
Най-бурната, позитивна и запомняща се седмица в живота му
Така Светлин определя времето на снимките и реакцията на хората в нета, които видяха клипа. Когато говори за това, емоцията му личи. И как иначе. Няма по-голямо щастие от това да усмихнеш друг човек, казва той. За разлика от намусените и мрънкащи хора, той е дълбоко убеден в едно - че любовта се връща, а това удоволствие не може с нищо друго да се сравни.
На всички, които биха му опонирали, че животът у нас е труден и не им е до радост, той отговаря, че те просто не осъзнават колко е лесно да направиш нещо добро и красиво. И ги съветва да бъдат активни. Смятам, че днес имаме толкова много възможности, колкото по-рано хората не са имали, разполагаме с технически средства, трябва ни само една идея и желание да я реализираме, казва Светлин.
След ефекта от този клип вярвам, че имаме позитивно бъдеще
продължава разсъжденията си режисьорът аматьор. Въпреки че през последните години русенци имат комплекси, че техният град е изгубил своя културен и аристократичен дух, че икономически върви надолу и се обезлюдява, той е оптимист за него. Уверен е, че тук още има свободен и креативен дух и това ясно се виждало от талантите на страхотните млади хора, заснети в клипа. Личало си и по съпричастността на случайните минувачи, които заразени от емоцията на танцуващите „актьори“, спонтанно започвали да танцуват и те.
Вижте, само с едно непрофесионално, но направено с чисто сърце клипче какво се случи, видяхте каква енергия блика и как зарежда всички останали, това може да е капка, но я има, пали се младежът. И разказва, че той и всички негови приятели, независимо че са имали възможност да живеят в чужбина, са избрали да останат тук. Много от тях не са в цветущо финансово състояние, но харесват работата си и я вършат с удоволствие, уверява Светлин.
И все пак държи да каже, че понеже е реалист, не смята, че хубавото бъдеще ще дойде бързо. А защото е бил на бригада в САЩ, смело отсича: „Там много се бачка, понякога направо ни се плачеше, но не съжалявам за този урок, разбрах, че не случайно Америка е супер сила“. От висотата на този опит твърди, че според него, за да се възроди Русе, му трябват не една, а много идеи и каузи. Тук непрекъснато трябва да ври, само с едно клипче няма да стане.
Happy не е първият клип на Светлин и неговите приятели
Но е най-популярният и най-виталният. Затова коментарите в мрежата са само суперлативи! Една дама съвсем искрено възкликва: „И на мен ми се танцува, независимо от възрастта ми“... Други пък пишат, че си го пускат сутрин преди работа, за да се заредят с енергия и позитивизъм. Коментари има от целия свят, където живеят българи. Клипчето успя да събуди местния патриотизъм, който напоследък беше позадрямал. Дотолкова, че се появи дори призив: „Бъди горд, че си русенец!“
Светлин разказва интересна история за едно друго свое видео. Той и негов приятел го заснемат миналото лято на Слънчев бряг. В центъра на сюжета е концерт на американския певец Райън Лесли, който гостува в едно от заведенията на курорта. Той не е особено популярен, но пък е любим и на двамата. 
Когато тръгват към морето, се договарят, че ще снимат всичко от самото начало на пътуването си, концерта и завръщането си. В крайна сметка се получава  20-минутно документално филмче. То е калейдоскоп от изпълненията на американеца, кадри със споделените преживявания на Светлин и неговия приятел Калоян от концерта, забавни моменти от пътуването, шеги. Видеото също е пусното в интернет, има успех, но не може да се мери с Happy. 
Made in Ruse дори носи на част от героите си предложения за работа
Това беше напълно неочаквано, фирми от малкия бизнес проявиха интерес към някои от танцуващите момичета. Оказа се, че им харесало излъчването им. Свързаха се с мен и започнаха да разпитват имат ли работа, какви други умения притежават, освен да танцуват, знаят ли езици, разказва режисьорът на клипа. Той не може да каже какво се е случило, дали някоя от танцьорките е приела офертата на някой от работодателите. За него обаче е добър знак тази реакция на бизнеса да търси позитивни и усмихнати хора.
Авторът на най-нашумялото видео е доволен, че участниците в него вече са звезди и хората ги разпознават по улиците, в магазините. Поздравяват ги, искат им автографи.
След тази неочаквана известност Светлин и неговите партньори имат предложение и от кмета Пламен Стоилов. Идеята му е те да направят рекламен клип на обновения музеен комплекс в града и да участват със свои креативни идеи в градските културни събития. Фондация „Русе - град на свободния дух“ ще подкрепи вашите начинания, уверил ги той.
Каквото и да правиш, прави го с удоволствие и успехът ще дойде, е веруюто на Светлин Големански. Споделя, че има късмета да работи това, което го кефи. Музиката, компютрите, приятелите, шегите и дълбоките разговори, щурите идеи - това са устоите, на които крепи своя позитивизъм. Отваря скоба, за да отбележи и подкрепата на своето семейство. Засега 31-годишният мъж е свободен и сърцето му не е ангажирано с момиче, но кой знае... „Бъди танцуващ, бъди щастлив“ може да го срещне с Единствената.