Учени от университета Temple в Пенсилвания откриха кои са главните причини, които карат жените да симулират оргазъм, предава Huffinton post. Екипът на Ерин Купър е открил четири основни причини:
Учени от университета Temple в Пенсилвания откриха кои са главните причини, които карат жените да симулират оргазъм, предава Huffinton post.
Екипът на Ерин Купър е открил четири основни причини:

1. Дамите предпочитали да се престорят, че изпитват върховна наслада по време на секс, за да засилят възбудата си и половият акт да не приключи.

2. На второ място е така нареченият мотив "алтруистична заблуда". Идеята на симулирания оргазъм всъщност била да не се нараняват чувствата на партньора.

3. На трето място дамите разчитат на фалшификацията да им помогне да преодолеят негативните емоции от сексуалния контакт.

4. Последната причина е, че с престорен оргазъм понякога дамите искат да съобщят, че е дошъл краят на половия акт.

В изследването са взели участие 481 хетеросексуални пълнолетни жени. Резултатите показали, че основната причина, поради която жените инсценират оргазъм е "алтруистичната причина".
Според Ерин Купър цялата тайна на симулирания оргазъм е, че това е просто един от способите на жените да повишат собствения си сексуален опит.