Полиция и Спешна помощ бяха вдигнати на крак заради жена, която от дълго време се приютявала в изоставения павилион на някогашния охранителен пункт в началото на ул. „Радецки“ срещу фирма „Арда“. Двете служби се отзовали на сигнал, подаден на тел. 112 от граждани, които живеят наблизо.
Жената видимо изглеждаше неадекватна, седеше на пода сред мръсни парцали, а наоколо имаше боклуци, остатъци от храна и празни бутилки. Медик от Спешната помощ обясни, че тя е употребила алкохол. Когато линейката пристигнала, я заварили да надига бутилка с червена течност, вероятно вино. Полицейският патрул пък обясни, че издирват нейни близки, за да си я приберат.
Въпросната будка отдавна се използва от клошари и бездомници за подслон, а мизерията наоколо възмущава гражданите. До „Утро“ те многократно са подавали сигнали с настояване институциите да вземат мерки, но досега те винаги са били само временни. За трайно решение на проблема очевидно има само един начин - будката просто да се премахне. С такова предложение се обърнахме към кмета Пламен Стоилов, а той обеща проверка чия собственост е преместваемият обект, за да може той да бъде премахнат по законния ред.