Никога не съм си представял, че един ден може да ми се случи подобно нещо при влизането ми в Областната управа, каза в студиото на bTV Муса Палев. Според него, протестиращите срещу него са подведени от някои политически лица, които преследват лични цели.По душа съм демократ и винаги съм искал да има свобода за хората, дядо ми шест години е лежал в затвора при тоталитарния режим, разказа Палев. Имам семейство, две деца и близки хора, които ме питат защо ме блъскат, защо ме ругаят и какво съм направил.

Имам висше образование и магистърска степен, каза още Муса Палев. Според него никога той не е нарушавал законите на страната и затова не смята, че трябва да подава оставка. Палев твърди, че ДПС има право да участва в управлението на страната и той е поел ангажимент пред премиера да поеме длъжността.

Като представител на мюсюлманската общност категорично заявявам, че в България няма радикален ислям, каза още областния управител на Благоевград. Той потвърди, че е защитавал обвиняемите по делото на имамите в Пазарджик, защото познава някои от тях и не смята, че те проповядват крайни идеи.

Всичко, което се случва напоследък ще отмине, хората ще проявят разум и ще разберат, че са използвани от политически сили в протеста, твърди Палев. Според него, той ще трябва да работи двойно повече, за да докаже на хората, че мисли за всички български граждани.