"Аз бях един от първите, които откриха Григор Димитров", заяви президентът на Международната тенис федерация (ITF) Франческо Ричи Бити, предаде репортер на БГНЕС.

Бити пристигна в София като специален гост на годишната среща на Тенис Европа.

"Много съм щастлив да бъда тук в София. Имал съм честта да бъда тук много пъти. Благодаря на Българската федерация за организирането на тази среща. Тук този спорт е много успешен", заяви Бити.

"Аз бях един от първите, които откриха Григор Димитров. Това стана на едно юношеско първенство в Чехия. Там той бе един от най-добрите играчи. България не победи, но си пролича, че има много талант в това момче. Но талантът не е достатъчно, тъй като тенисът е доста сложен спорт. Григор става все по-добър и печели все повече мачове. Виждам, че вече е по-самоуверен и съм сигурен, че кариерата му тепърва ще има развитие. Близо е до големите си цели и до това да бъде от златното поколение, заедно с Федерер, Джокович и Надал. Димитров е в тяхната група. Той е златно момче", каза още Бити.

"Пиронкова е класен играч. При нея има комбинация от спадове и бързо изкачване. В моментите, в които игра добре, тогава става от топ играчите. Това не ме изненадва", заяви още Франческо Ричи Бити.