Една година условно отнесе търновски тарикат, защото опитал да се представи за образован с фалшива диплома. А.М. нямал завършено даже основно образование, но си купил фалшива диплома от Старопрестолна гимназия по икономика, при това с успех над 5. С нея се записал в шофьорски курс.
А.М. бил скъсан на изпита, после се явил за втори път и в крайна сметка минал тестовете за шофьор. Накрая занесъл документите за издаване на книжка в КАТ. И там служителка се усъмнила, че нещо не е наред с „икономиста“, който даже не можел да се подпише. И жената сигнализирала за проверка.
Така се разбрало, че „калинката“ никога не е ходила на училище там, а дипломата била пълен фалшификат, защото била издадена две години преди стария Техникум по икономика в Търново да стане Старопрестолна гимназия. И срещу А.М. започнало дело.
Той обаче съвсем навреме успял да избяга в Испания. И сега делото се гледа в негово отсъствие. Присъдата му е условна, така че решетки не го заплашват. Но при всички случаи ще го издирват, за да си плати поне разноските по делото.