29-годишен беленчанин ще плати 1000 лева глоба заради желанието си да бъде изряден пред закона. Мъжът купил марихуана от дилър на улицата, но по пътя размислил и решил вместо да я изпуши, да я предаде в полицията.
Когато около 3 часа на 3 февруари пияният Д.Г. цъфнал в полицията и казал за какво идва, дежурният не повярвал на ушите си. Извикали инспектор от криминалната група, описали найлоновото пликче с дрогата и го изтеглили - било около 0,7 грама. Безработният Д.Г. обяснил, че е купил тревата в центъра на града и дори описал дилъра. Въпреки това органите на реда погнали него и го изправили пред съда.
Единственият въпрос без отговор в тази абсурдна ситуация е защо Д.Г. просто не си е хвърлил дрогата в тоалетната. Предположението е, че просто чашките са му дошли в повече и са го тласнали да става съвестен гражданин без време. Друг въпрос е дали затворите и отчетите на правозащитните институции следва да се пълнят с такива като него, докато едрите и дребни дилъри си продължават бизнеса най-спокойно.