Служители на ОДМВР-Силистра задържаха трима мъже, заподозрени като извършители на грабеж, съобщават от МВР

Сигналът за престъплението е подаден от потърпевшия 25-годишен мъж в районното управление "Полиция" в Дулово около 18.30 часа на 6 юни. Пред полицейските служители той разказал, че по-рано същия ден в района на село Черковна неизвестни лица чрез сила и заплаха му отнели сумата от 175 евро и мобилен телефон.

Предприемайки действия по горещи следи, още същата вечер криминалистите извършили оглед на местопроизшествието, а паралелно били сформирани полицейски екипи за изясняване на случая. Уведомена била и Окръжната прокуратура, под чието ръководство започнало разследването.

Събраните доказателства и оперативна информация насочили криминалистите към версията, че в престъплението е замесен и полицейски служител. Това наложило в разследването да бъдат включени служители на Дирекция "Вътрешна сигурност".

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия било изяснено, че извършители на престъплението са К.К. (19 г.), Б.К. (24 г.) и К.П. (25 г.), който е полицай с 4-годишен стаж от изпълнителския състав в охранителния сектор. Тримата са задържани, действията по разследването продължават.