Поройният дъжд, който се изля в рамките на 30-40 минути над Русе този следобед, блокира движението по възлови булеварда в града.

Под мостовете на бул."Христо Ботев" и бул."Липник" останаха закъсали автомобили, а тролейбусите от градския транспорт не се движеха. Много от леките коли изгубиха номерата си в образувалите се дълбоки езера, а шофьорите се притесняваха как ще продължат пътя си, защото без номер нямат право да се движат. Екипи на "Гражданска защита" обикаляха инфарктните места, за да отводняват улиците, а решетките на шахтите бяха отстранени, за да се отича по-бързо водата. От силата на налягането някои от капаците на отводнителните шахти буквално бяха изхвърлени във въздуха.

По думите на кмета на Русе Пламен Стоилов причината за неприятната ситуация е некачественото изпълнение на водния проект. Част от тръбите са напукани, други са негодни и е трябвало да бъдат сменени от изпълнителя на обекта. Фирмата обаче е подменила едва половината от общо 32 тръби. Заради некачествената канализация водата не отива по новия колектор, а преминава по старата канализация, чийто капацитет не достига при силен дъжд.