През последните години брачните договори стават все по-популярни, особено сред богатите и известните, които рискуват да загубят голяма част от парите си, ако стъпят накриво в семейния живот.

Така например в брачния договор на Марк Зукърбърг и Присила Чан има клауза, според която създателят на Фейсбук е длъжен да общува невиртуално със съпругата, тоест да я дарява с интимни ласки поне 100 минути.

В договорите фигурират задължения на съпрузите по време на почивки, правила за разходите и разбира се обезпечаване при изневяра. Брачният договор на Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл предвижда един от двамата съпрузи да плати 500 000 долара на другия, ако изневери.

През последните години стават все по-популярни договори брак. Особено сред по-богатите и известни хора, които не искат да губят голяма част от богатството си, ако самият брак ще е актуално. В същото време, всеки иска да получи някои гаранции в брака.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс са се споразумели, че в случай на развод актрисата ще получи 2,8 милиона долара за всяка година от брака.