На 29 май 2024 г. се проведе съвместна инициатива между Юридическия факултет на Русенския университет, Спортен клуб “Файт Гилд”, Община Две могили и РУ - Две могили към ОД на МВР - Русе.

Събитието бе посветено на базовата информираност за същността на полицейската работа и физическата подготовка на бъдещите кадри. Главен инспектор Петър Ванев - началник на РУ - Две могили към ОДМВР - Русе разказа на присъстващите студенти от специалност “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред” и учениците от местното училище за работата на полицейските служители на терен, за различните звена в структурата и техните функции, като наблегна на отговорността и сериозността на полицейската професия.

Кметът на Община Две могили - г-н Божидар Борисов приветства всички присъстващи и пожела ползотворна работа на участниците в мероприятието.

След лекцията на главен инспектор Петър Ванев студенти и ученици се включиха в тренировка по лична полицейска защита, организирана от Спортен клуб “Файт Гилд”.

Срещата продължи с обсъждане на възможностите за сключване на споразумения между участващите институции и установяване на механизми за устойчиво партньорство и диалог. Събитието беше полезно, защото постоянно нарастващите очаквания към подготовката на кадрите изискват създаването на именно такива жизнеспособни партньорства.

Юридическият факултет изказва своите благодарности към всички, които се включиха в инициативата!