Филмът „Солени хора“, посветен на цветното Атанасовското езеро край Бургас, ще бъде показан на 20 юни в библиотека „Любен Каравелов“. През кратките истории на четирима природозащитници, свързали живота си с езерото, се разказва неговата собствена 100-годишна приказка, в която няма принцове и принцеси, а само сол, птици и хора. Ще има и базар с кауза и възможност публиката да се запознаете с продуктите от езерото, представени във филма - натурална сол „Цвете на солта“, шоколад с морска сол, сапун „Пеликан“, свещ „Фламинго“ и др. С кауза - да се подкрепи опазването на Атанасовското езеро, е и входният билет за прожекцията с цена 10 лева.
Лентата вече има две награди от международни фестивали в Боливия и Румъния, където е отличен като най-добър и най-екологичен филм.
Публиката в Русе е много специална и с нетърпение очакваме срещата с нея след прожекцията (27 минути), когато сме готови да проведем интересна дискусия за екологичните предизвикателства в България, за горещите природозащитни теми в момента и за кризите, които се задават, казват от екипа на филма.