Година и 4 месеца условно даде съдът на ученик от Механотехникума, който бе признат за виновен в блудство с ученичка. Деветокласникът проследил момичето на връщане от училището до блока в „Здравец“, в който живеело. Влязъл с нея в асансьора и започнал безцеремонно да я дърпа, опипва и лигави. Момичето крещяло за помощ, блъскало го, дори го одрала здраво няколко пъти, но не успяло да го отблъсне. Едва когато асансьорът за втори път се върнал на партера, се намесил съсед, който откъснал запотения ученик от жертвата му и успял да го задържи във входа, докато дойде полицията.
Според психиатрите разгоненият невръстен сластолюбец е нормален, но склонен към агресия и лекомислен. Освен това над него не се упражнявал достатъчен родителски контрол. В резултат на това отдавна е на отчет в Детската педагогическа стая и вече е навъртял три възпитателни мерки, от които явно няма никаква полза.
Този път ученикът също мина само с условна присъда заради съкратената процедура на делото. За блудство иначе законът предвижда минимум две години затвор.