Изумителни дърворезби с християнски сюжети могат да видят русенци в Художествената галерия на „Борисова“ 39. „Тайната вечеря“, раждането на младенеца Исус във Витлеем и изображенията на християнски светци са изработени от талантливи майстори от Палестина. Те са на разположение на ценителите на изкуството до края на месеца в изложбата, която бе открита в сряда вечерта от посланика на Палестина Ахмед Ал Мадбух.
Това е земя, свещена и за мюсюлманите, и за християните, припомни дипломатът, като посочи приликата между традиционните български и палестински шевици. В тази изложба няма снимки на танкове, на бариери, на арестувани деца - искаме да видите Палестина такава, каквато ние искаме да бъде: без окупация!, каза Ахмед Ал Мабдух.
Протосингелът на Русенската митрополия Виктор Мутафов, който заедно със свещеници също бе дошъл за откриването на изложбата, поздрави организаторите от посолството на Палестинската държава. Експонатите, свързани с християнската религия, са точен пример за религиозна толерантност, каза о.Виктор и показа на дипломата сбирката на ХГ с православни икони. Поздравление бе поднесено и от името на кмета Пламен Стоилов. 
Експозицията показва също уникални копия на православни църкви и джамии в Светите земи, изработени от седеф, както и бродирани с мъниста характерни облекла за региона. Мащабни фотоси доближават зрителите до забележителностите на държавата, а отделна изложба разказва за един от водачите на Палестина - покойния президент Ясер Арафат.