Кметът Пламен Стоилов ще покани на среща всичките 8 народни представители от Русе, за да потърси подкрепата им за възраждането на Русе. Това ще се случи, след като новият губернатор и неговият екип влязат в правомощията си.
На Русе е нужен енергичен областен управител, който да работи за града и региона, а аз съм готов да работя с всеки за каузата на Русе, като загърбя лични и партийни пристрастия, заяви вчера на пресконференция кметът. 
Стоилов обяви, че за всеки депутат е подготвил по една папка с всички важни за града проекти, които заради изборите бяха стопирани или просто в мандата на предишното правителство не се осъществиха. Такива са прехвърлянето на горите в Лесопарка и парк „Приста“ на Общината, както и на други държавни имоти, сред които и Музеят на транспорта, също и обещаното финансиране от НКЖИ от 4 млн. лева за отпушване на тапата под жп моста в посока Силистра.
Кметът съобщи още, че ще търси депутатско и губернаторско рамо за проекта за коритото на Русенски Лом, който е на стойност 22 млн. евро. Той е важен от гледна точка на превенцията срещу наводнения. Тези дни от МРРБ уверили Пламен Стоилов, че препроектирането е пред завършване.