Представителният отбор на ФК „Дунав 2010“ може и да не бъде поканен в състава на „Б“ група заради „Нефтохимик“ и „Любимец“, научи „Утро“.
Двата тима влязоха в „А“ група, но засега нямало индикации, че ще отговорят на критериите за лицензиране като база, стадиони и финанси. Ако „нафтата“ и „Любимец“ не решат спешно проблемите си, ще бъдат върнати във втория ешелон и той ще стане от 16 отбора, както планира БФС. Тогава за „Дунав 2010“ няма да има място.
Иначе в Българския футболен съюз симпатизирали горещо на русенския клуб и били запознати с амбициозните планове на „синьото“ ръководство да качи отбора си със стъпало нагоре в йерархията на българския футбол. Из кулоарите на съюза се говорело, че град като Русе заслужава отбор с роля в професионална дивизия, освен това били наясно, че край Дунава се работи и ще се работи по бъдещо модернизиране на Градския стадион.
В същото време президентът на ФК „Дунав 2010“ д-р Симеон Симеонов провеждал интензивни срещи с бизнеса, за да разбере кой и как може да помогне за финансовото стабилизиране на клуба, при положение, че отборът заиграе в професионалния футбол.
Освен „Дунав 2010“ кандидат за административно влизане в „Б“ група е и отборът на „Хасково“, научи още „Утро“.
В крайна сметка тези въпроси нямало да бъдат разисквани на нарочен изпълком, а щели да бъдат оповестени от БФС като решение на неизвестна все още дата.