Започва ремонтът на детското отделение на Многопрофилна болница за активно лечение в Добрич по проект "Светулка" на фондация "За доброто" в партньорство с фондация "Америка за България". Това съобщиха директорт на лечебното заведение д-р Георги Желязков и Надежда Рангелова от фондацията. Събраните средства за ремонта за 591 хил. лева, които според д-р Желязков ще бъдат достатъчни за ремонта за отделението
Детското отделение вече е освободено, а в част от стаите са започнали дейностите по ремонта. 
Директорът на болницата д-р Георги Желязков благодари на всички над 30 дарители и каза, че през декември ремонтът ще бъде завършен. "Надявам се по Коледа да можем да направим един чудесен подарък на Добрич и областта. Едно ново детско отделение. Благодаря на всички, които се включиха в кампанията", каза още д-р Желязков. 
"Подобряването на средата в детските отделения намалява безпокойството и тревожността по време на престоя както на децата, така и на родителите. Подобрява условията на труд на лекарите, медицинските сестри и немедицинския персонал. Стремим се да посрещнем нуждите на персонала и на пациентите. Променяме пространствата, те стават прекрасни. Но за нас най-важна е комуникацията лекар – дете – родител", каза Надежда Рангелова, като допълни, че предстоят и обучения по комуникация с експерти от Нов български университет.