И ДПС - Хасково номинира Елена Йончева за евродепутат. Кандидатурата ѝ е издигната от Областния съвет на ДПС след приключване на разширените заседания на общинските съвети във всички общини в област Хасковo, съобщи на официалната си страница във Фейсбук областната структура на Движението.
Първо ДПС-Благоевград издигна настоящия евродепутат за втори мандат. Самата Йончева коментира вчера, че ДПС има воля за промени, а тя работи с техните евродепутати и те заедно мислят в една посока.
Членовете на Движението са предложили за евродепутати, освен Йончева, Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Танзер Юсеинов, Станислав Анастасов и Танер Кабилов.
Елена Йончева не е непознато лице в Хасково и региона. Именно оттук тя бе избрана за депутат в 44-ото Народно събрание през 2017 година, което напусна след избирането ѝ за евродепутат.  Срещу Йончева имаше подаден иска от Делян Добрев от ГЕРБ заради нейни думи, че в общината в Хасково са назначени негови роднини и приятели, но искът на Добрев беше отхвърлен от Софийския градски съд през  2022 г.
Фаворит на хасковската организация за водач на листата в изборите за Народно събрание е Делян Пеевски. Той е издигнат единодушно от всички общински структури. Сред номинираните за бъдещи депутати са още Джевдет Чакъров и млади местни кадри.