Под надслов „Радост и усмивки“ се състоя тържественото откриване на обновения двор на старозагорската детска градина 23 „Кипарис“, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Реновирането е извършено от средата на август до декември миналата година, а за него са били отделени 314 хил. лева от бюджета на Община Стара Загора. 
Гости на откриването бяха зам.-кметът Надежда Чакърова, директорът на дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ Гергана Михайлова и началникът на отдел „Образование и младежки дейности“ Станимира Димитрова. Присъстваха и гости от Тракийския университет, чийто Педагогически факултет реализира кадрите си в детските заведения от общината. Почетен гост на детската градина беше популярният неин възпитаник старозагорецът Стефан Вълдобрев - актьор, композитор, музикант, певец и филмов режисьор. Откриването на тържеството стана с химна на градината, написан от Вълдобрев.
Не можехме да направим хубаво откриване през зимата, затова изчакахме, посочи директорът на детското заведение Мая Нейчева, която ръководи градината вече 32 години. ДГ „Кипарис“ е открита преди 53 години, а интересен факт е, че е имала само двама директори, като и двете дами са с фамилията Нейчева, посочват от общинския пресцентър.
„Накарахте ме да се чувствам много специален през този час и половина, да напишеш химн може да звучи много специално, но и направеното от вас не е по-малко уникално. Цялото тържество изкарахте без микрофони, което е белег, че поне половината от тези смели дечица ще станат актьори или певци с изнесените си старозагорски гласове“, коментира Стефан Вълдобрев и сподели свои спомени от детското заведение. Общи спомени с популярния старозагорец сподели и Надежда Чакърова. 
В Бюджета на Община Стара Загора за 2024 година са предвидени още ремонтни дейности в учебни заведения. Ремонт ще бъде извършен на сградата и двора на Основно училище „Самара" в едноименния квартал. Дейностите по този проект ще бъдат на стойност 7 млн. лева. Такъв ще има и в Детска градина №66 „Детски рай", където е проектиран цялостен ремонт за 4 млн. лева.