Варненският апелативен съд потвърди присъдата на Шуменския окръжен съд, с която мъж от село Черноглавци е осъден на доживотен затвор за убийство на жената, с която живеел на семейни начала, съобщиха от съдебната институция във Варна. 
Абил А. е извършил престъплението по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие. С жалба пред горната инстанция подсъдимият е поискал намаляване на наказанието, отбелязаха от съда. 
Оттам припомниха, че мъжът е живеел с 14 години по-възрастната от него Силвия С. в село Черноглавци. Често употребявал алкохол в големи количества, след което проявявал физическа агресия спрямо нея. Жената неколкократно е напускала семейното жилище и се приютявала при свои близки, но след това се връщала при подсъдимия, тъй като той обещавал, че повече няма да я бие. На 7 ноември 2022 г. на публично място, пред свидетел, подсъдимият нанесъл удари на жената, като я обвинил в изневяра. Двамата се прибрали в дома си, където агресията ескалирала и той започнал отново да я бие. Нанасял ѝ удари по главата и тялото с юмруци и с крака, с маша за камина, рязал ухото ѝ, прогорил с цигара тялото ѝ. През различни интервали от време Абил А. влизал в стаята, в която лежала 69-годишната пострадала. Макар да забелязвал, че състоянието й се влошава, не потърсил медицинска помощ. Съзнавайки тежестта на причинените увреждания и вероятността за смъртен изход, той заключил къщата със синджир и катинар като знак, че вътре няма хора и напуснал селото. Пет дни по-късно безжизненото тяло на Силвия било открито от непълнолетния му син. Подсъдимият е бил издирван, установен и задържан. 
Аутопсията на жената е установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра. Непосредствена причина за смъртта е тежката черепно-мозъчна травма. 
Иззетите веществени доказателства, заключенията на назначените експертизи не оставят място за съмнение за обема, интензитета, средствата и стадиите в упражненото насилие и неговото авторство, посочиха още от съда. Подсъдимият е бил напълно наясно с последиците от множеството удари в жизненоважни органи на потърпевшата, сменял е средствата, с които ѝ причинявал болка и е продължавал да я малтретира, възприемал е влошаването на състоянието ѝ, но въпреки това е добавял нови мъки и страдания. Тази последователност очертава непосредственото му желание да сложи край на живота ѝ, уточниха от Варненския апелативен съд и допълниха, че съдебният акт подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.