Информационно събитие, част от кампанията "Мотивация за продължаване на образованието", организират утре във Враца Дирекция „Бюро по труда“ (ДБТ), Младежки център и Сдружение „Нов път“, съобщиха от ДБТ-Враца. Кампанията е в изпълнение на Проект "Младежки център Враца - фактор за развитие на Северозапада", финансиран чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.  
Очаква се по време на трудовата борса Сдружение „Нов път“ Хайредин да представи и целите на проект „Академия за личен успех“ - създаване възможности за преодоляване на безработицата и високата степен на изключване на уязвими групи от хора от пазара на труда в Северозападния регион и област Бургас. Включени са дейности за изграждане на "меки умения" - писане на автобиография и мотивационно писмо, явяване на интервю и провеждане на трудови борси за срещи на работодатели и търсещи работа хора.
Борсата започва в 10:00 ч. в Младежки център – Враца.  
Според статистиката на ДБТ-Враца за миналия месец има нарастване на продължително безработните с над 4% спрямо предходния месец. Регистрираните безработни младежи до 29 години са 257, безработните над 50-годишна възраст - 743, а безработните с намалена работоспособност – 260.