Улица "Христо Г. Данов" в Пловдив става пешеходна зона в участъка от ул. "Бетовен" до бул. "Руски". Това решиха общинските съветници на редовно заседание на Общински съвет - Пловдив, като "за" предложението гласуваха 31 съветници, "против" 6 и "въздържал се" 10.
Предложението бе отправено от кмета на район "Централен" Георги Стаменов. В него той посочва, че разширяването на пешеходните части в централната зона на града е в пълно съответствие със съвременните тенденции и следва примера на редица европейски градове. Преди реконструкцията на улицата тя разполагаше с 55 паркоместа, използвани от дружеството "ЕВН - електроразпределение", администрациите на район "Централен", Регионалния природонаучен музей, Дома на младоженците и КНСБ. Там не е имало отредени места за живущи нито за търговски обекти, се посочва в предложението. Там е записано още, че от районната администрация са провели анкети, от които става ясно, че по-голямата част от тях са за трансформирането на участъка в пешеходен. 
В позиция на общинските съветници от "Продължаваме промяната - Демократична България" се посочва, че те принципно подкрепят идеята, но решението трябва да е на кмета на града, а на на Общинския съвет.
В своя декларация съветниците от „Коалиция за България“ обявиха, че няма да подкрепят предложението и гласуваха "против". Те посочиха, че няма информация да е организирано обществено обсъждане, да е представяно техническо задание за такова инвестиционно намерение, а в Общия устройствен план се предвижда улицата да е пешеходна. Живущи и собственици на търговски обекти в района са против, коментираха от БСП. 
Съветниците от "Възраждане" заявиха, че проектът трябва да се съгласува с живеещите в района. От тяхно име пред съветниците Мартин Константинов каза, че и сега трафикът в района е тежък и паркирането трудно. 
Районният кмет Георги Стаменов коментира пред съветниците, че ще бъде осигурена възможност на живущите и на търговските обекти да паркират в прилежащи улици, както и достъп до имотите им. 
Улица "Христо Г. Данов" в участъка от кръстовището с улица "Бетовен" д бул. "Руски" е реконструирана като част от проекта за ремонт на Дондуковата градина и контактната на нея зона. Той се реализира чрез заемно финансиране по програма "Региони в растеж" и е на обща стойност 5,7 млн. лева.