Мъж е задържан за умишлен палеж на самосвал и вишка в района на Пети километър в Бургас, съобщиха от пресцентъра на полицията в морския град.
Сред водещите версии на разследващите е, че става дума за неуредени финансови взаимоотношения. Щетите са за десетки хиляди левове. В хода на разследването са участвали служители от отдел "Криминална полиция"-Бургас и Института по психология към МВР.
И двата автомобила - самосвал "Мерцедес" с бургаска регистрация и вишка тип "Ивеко", са собственост на търговско дружество. Мъжът, 47-годишен жител на Бургас, има криминални прояви и е осъждан в миналото. Той е разпитан и задържан за срок до 72 часа. Проведени разпити на свидетели, включително пред съдия, както и видеотехническа експертиза на записи от камери за видеонаблюдение.
От Районната прокуратура в Бургас информираха, че вече е внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на задържания с инициали И.Х. Палежът е извършен на 25 март тази година. От прокуратурата уточниха, че неуредени взаимоотношения, свързани с подялба на имот са причина за извършеното. Общата стойност на запалените автомобили възлиза на 130 000 лева.